Nieuwsbericht 8 maart 2019

Nog steeds zoeken wij naar stilzittende ouderen in Breukelen. Vorig jaar zochten we er ongeveer 250. Nu, in het voorjaar, zoeken we er nog circa 239. We voeren opnieuw campagne in Breukelen om deze zoektocht aan te jagen. Vanaf 11 maart ziet u grote borden langs de weg met de vermelding van de zoektocht.

Bewegen is belangrijk

Voor stilzittende ouderen is het programma Blijf Gaan en Staan ontwikkeld. Het programma helpt de mobiliteit van ouderen te verbeteren. Deze ouderen hebben bijvoorbeeld moeite met evenwicht houden en lopen of fietsen moeilijk. Als ze recent zijn gevallen, of bang zijn te vallen, blijkt dat ze minder snel op pad gaan en dat heeft grote gevolgen. Denk aan minder bewegen waardoor ze minder de deur uit gaan, met sociaal isolement en/of eenzaamheid als gevolg.

Aanmelden voor het programma Blijf gaan en staan

Het programma start met een telefonisch kennismakingsgesprek met ergotherapeut Madelief Groenestege. Ouderen komen in aanmerking voor het programma als ze  moeite hebben met lopen, bewegen of balans. Na deze eerste kennismaking volgt een korte intake, in de vorm van een huisbezoek bij de cliënt door Madelief. Daarna volgt een passend advies. Het persoonlijk advies kan over medicatie gaan, spierkracht, gezichtsvermogen, de woning of hulpmiddelen.

Bent of kent u iemand die moeite heeft met bewegen?

Meld uzelf of deze persoon aan via www.vechtverband.nl/blijfgaanenstaan.